Rob van Rossum, een veelzijdig communicator

Biografie


Rob is geboren in Amsterdam en opgeleid tot electra monteur vliegtuiginstallaties om vliegtuigen met problemen waar ook ter wereld veilig 'thuis' te kunnen brengen.
Helaas is de enige vliegtuigbouwer Fokker welke Nederland rijk was failliet gegaan en is Rob zijn andere passies gevolgd.

Presenteren, AV techniek en muziek was tot die tijd een hobby maar na de mogelijkheid om in Spanje aan de slag te kunnen als professioneel DJ-entertainer is hij terug gekomen om in Nederland zijn eigen audiovisuele bedrijf te starten.
De ideale combinatie voor al zijn passies.
Het bedrijf Van Rossum Facilities (VRF) heeft hij na 17 jaar (en na het van een eenmanszaak tot een succesvolle eenheid van 3 BV's met 9 fulltime medewerkers te hebben uitgebouwd) goed kunnen verkopen.
Tot op de dag van vandaag is VRF nog steeds een succesvolle onderneming in de Audiovisuele branche.

Presentator

Rob zijn presentatie doorbraak kwam bij MTV, hij was het eerste gezicht voor Nederland (en België) in een tijd dat MTV nog niet met Nederlandse VJ's werkte.
Een aantal jaren was hij dan ook in Nederland en België het 'podium' gezicht voor MTV.
Daarna ging het snel, en wisten vele grote (internationale) bedrijven (Philips, Ericsson, CAT, Amsterdam Admirals, Nationale Postcode Loterij) en instellingen hem te vinden.

Warming-up

Door zijn presentatie werk in het land voor de Nationale Postcode Loterij kwam de logische vraag dit ook in de studio tijdens tv-opnames voor hen te gaan doen.
Een nieuwe 'warming-upper' was geboren.
Sindsdien zijn vele tv-shows de revue gepasseerd, een greep hieruit is: Recordshow, Miljoenenjacht, De slimste mens, Jong
Kies de kluis, Eén tegen 100, Kids Top 20, X-Factor, TMF awards, Deal or No Deal, Ziggo F1, Holland's next Topmodel,
So You Think You Can Dance, Eretribune en de Champions League

Stadionspeaker

Zijn liefde voor vele verschillende sporten komt ook tot uiting als Stadionspeaker voor het Nederlands elftal voetbal, de Oranje Leeuwinnen, KNVB,  
Ajax, de Amsterdam Admirals (American Football) en speaker in Schaatstempel Thialf.

Tevens is Rob uitgekozen door de UEFA als official host tijdens EURO 2020 in de Johan Cruijff Arena. (hopelijk gebeurd dit alsnog in 2021) 

'online' dagvoorzitter

Zijn ruime ervaring met presenteren bleef niet onopgemerkt, vele vragen vanuit het bedrijfsleven om als dagvoorzitter events, symposiums en congressen te hosten waren het gevolg.
Tegenwoordig speelt dit zich voornamelijk ‘online’ af, waarbij zijn ruime ervaring met presenteren voor (en achter) de camera in de tv studio's (meer dan 20 jaar!) goed te pas komen.

Rob geeft u, door zijn aanstekelijke enthousiaste manier van werken, de garantie dat uw gasten geïnteresseerd en actief blijven bij ieder onderwerp.
Zowel 'online' of 'live' is Rob van Rossum, een veelzijdig communicator.
(zowel Nederlands als Engelstalig)!

(live) voice-over

Inmiddels is Rob met zijn heldere en herkenbare stemgeluid een veel ingezette professionele Nederlandse voice-over voor commercials, marketing on Hold, bedrijfsvideo, productvideo, instructievideo, webvideo.
Je kunt zijn stem het beste omschrijven als enthousiast, warm, zakelijk, deskundig en betrouwbaar en de kracht om te overtuigen.
Als professioneel of naturel persoon jouw verhaal vertellen? ook dat behoort tot de mogelijkheden.
Tevens is Rob inzetbaar als 'Live' voice-over tijdens (online) events, symposiums en congressen.

Kortom, Rob van Rossum, een veelzijdig communicator!